Illustrator

Geertje Aalders

De geknipte illustraties van Geertje Aalders zijn ware kunstwerken. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je ziet. Ze maakt illustraties voor boeken, tijdschriften, verpakkingen en stationery artikelen. Vaak zijn het papercuts, maar Geertje maakt ook gedetailleerde pentekeningen en illustraties in olieverf. Sinds 2013 illustreert ze regelmatig boeken voor uitgevers. Haar omslag voor het boekArabische Sprookjeswerd bekroond tot Libris Mooiste Boekomslag 2017 en het verdiende in 2018 de Jenny Smelik Ibby prijs. Dit boek is in Amerika en Canada uitgegeven.

In 2019 verscheen Het Papercutboek, een inspirerend handboek over papierknipkunst. Het boek is ook in Duitsland verschenen. Eerder maakte Geertje illustraties voor verschillende boeken, waaronder Mary PoppinsBijt-ie in je bil!, een Knipoog van de Boeddha en het bekroonde Arabische Sprookjes. Tijdschriften als Flow Magazine, Libelle en Happinez tonen regelmatig haar bijzondere werk. Geertjes gedetailleerde natuurpatronen worden ook gebruikt op cadeaupapier en verpakkingen.

Een terugkerend element in Geertjes illustraties zijn bloemen, planten en insecten, voortkomend uit haar grote liefde voor de natuur. Aan elk project gaat uitgebreid onderzoek vooraf: een beestje, jaargetijde, natuurgebied, thema of volksvertelling wordt helemaal uitgeplozen en binnenstebuiten gekeerd. Met alle verzamelde informatie creëert Geertje vervolgens minutieus en zeer zorgvuldig de meest gedetailleerde illustraties.

© foto Henny van Belkom

1 van 3