licenties, merchandising, film- en tv-rechten

Dikkie Dik

De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden verhalen. Gottmer Uitgevers Groep gaf in 1983 het eerste Dikkie Dik-boek uit en inmiddels zijn er miljoenen Dikkie Dik-boeken verkocht en vele producten verschenen: van pluche tot stationary, puzzels, spelletjes en postzegels. Ook is DIkkie Dik regelmatig te zien in de theaters, komend seizoen met de voorstelling “Dikkie Dik en de taart” en “Dikkie Dik & ik”.

In 2024 zal de eerste Dikkie Dik-animatiespeelfilm in de bioscoop te zien zijn: “Dikkie Dik en de verdwenen knuffel”, geproduceerd door Phanta Film/BosBros, met een script van Burny Bos.

www.dikkiedik.nl

Dikkie Dik

Rintje

Rintje is het stoere, lieve en ondernemende hondje uit de verhalen van illustrator en schrijver Sieb Posthuma. Tien jaar lang maakte hij wekelijks een verhaal over Rintje voor de NRC, gebaseerd op zijn eigen foxterriër. Uitgeverij Querido bundelde de verhalen en in 2003 verscheen het eerste boek: Rintje ruikt avontuur. In de jaren daarop verschenen diverse nieuwe boeken en een verzamelbundel. Sinds 2016 is Rintje ook op televisie te zien, de 26-delige animatieserie wordt in Nederland, België en Finland getoond. In 2020 verscheen een tweede seizoen met 26 nieuwe afleveringen, te zien bij NPO Zappelin.

www.rintje.nl

Rintje

Loes Riphagen

Loes Riphagen is de bedenker van de lieve kleine Coco, die sinds de bekroning tot Prentenboek van het Jaar 2021 niet meer weg te denken is uit de kinderboekenwereld. Het prentenboek "Coco kan het!" is met 200.000 verkochte exemplaren in een korte tijd uitgegroeid tot een klassieker.

Naast prentenboeken, doeboeken, vertelplaten, wenskaarten, posters en een badboekje zijn er ook Coco-dekbedovertrekken en pyjamaatjes met de leuke tekeningen van Loes Riphagen.

Voor de de Nationale Voorleesdagen-campagne maakte Thijs Borsten met Gerson Main het officiële Coco kan het!-lied. De sing-along animatie-video is inmiddels een miljoen keer bekeken. Op Spotify heeft het Coco-liedje 350.000 streams.  

Verschillende theatermakers maakten voorstellingen gebaseerd op het prentenboek Coco. In seizoen 2023 komt er een gloednieuwe Coco-voorstelling met als decor een groot nest.

www.loesriphagen.nl

Coco kan het!

Licentie partners