Tekenaar, cartoonist & schrijver

Oeuvre Peter van Straaten

Peter van Straaten was tekenaar, cartoonist en schrijver. Zijn werk is geliefd en veelomvattend: van politieke prenten, cartoons en strips, toneelstukken, erotische tekeningen tot vele bundels met proza. Hij overleed op 81-jarige leeftijd op 8 december 2016 in Amsterdam.

De carrière van Peter van Straaten beslaat meer dan een halve eeuw, waarin hij duizenden tekeningen maakte voor landelijke- en regionale dagbladen, weekbladen en boeken, alsook theater- en filmaffiches. Zijn werk is vele malen in boekvorm verschenen en jaarlijks, sinds 1994 tot heden, worden zijn tekeningen gebundeld in Peter’s Zeurkalender.

Het werk van Peter van Straaten werd veelvuldig bekroond. Hij ontving onder meer de Gouden Ganzenveer in 2006 en in 2010 werd hem de Jacobus van Looy-prijs toegekend, een prijs voor dubbeltalenten. In 2011 ontving Van Straaten een eredoctoraat aan de Rijksuniversiteit Leiden vanwege de treffende wijze waarop zijn cartoons het menselijk gedrag inzichtelijk maken.

Contact

Bent u op zoek naar een illustrator voor een brochure, een product of een reclamecampagne? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contactformulier