Schrijfster

Niki Smit

Niki Smit is schrijfster en illustrator. In 2014 won ze met haar boek 100% Coco de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014. 100% Coco Paris werd bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2015. Met haar debuut 100% Nina won Niki de Hotze de Roos prijs.

De 100% serie gaat over mode, grote steden, liefde en vriendinnen. Niki’s dagboekstijl is zeer geliefd onder tienermeiden. In 2011 verscheen het eerste luisterboek, 100% Mila is voorgelezen door Nicolette van Dam. Georgina Verbaan las in 2015 het luisterboek van 100% Coco voor.

Niki heeft haar boeken over Coco zelf geïllustreerd. Voor Bambolino Toys bedacht ze het Stijliconen-spel en een 100% Modekwartet, de tekeningen voor dit spel heeft zij zelf gemaakt. Niki’s mode-illustraties herken je aan de zwarte lijnen die zij inkleurt met felgekleurde markers. Bij de tekeningen schrijft ze catchy tekstjes in haar eigen, opvallende handschrift.

Niki woont in Amsterdam en houdt van mode, tekenen en Parijs. Ze geeft ook modeles aan tieners tijdens workshops in bibliotheken en musea.