Illustrator

Mylo Freeman

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Rietveld-akademie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Ze verbleef daarna een aantal jaren in New York waar ze oa met haar werk exposeerde in het Drawing Center aldaar. Terug in Nederland beleefde  ze nog een korte zangcarrière , maar na de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs.  

Zij heeft nu zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Haar prentenboeken met diversiteit zijn ondertussen in zo’n 10 landen verschenen.Het character van prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot 16 prentenboeken, maar ook een poppenserie, een app en een theaterstuk. 

Met haar boeken ‘Over Dames en tassen’ en ‘Over Dames en sieraden’ bereikt ze een wat ouder publiek met een voorliefde voor alles wat met mode te maken heeft.

Deze boeken inspireerden Mylo weer tot het maken van een aantal grote modetekeningen, waarbij het experimenteren met materiaal en vorm haar een enorm gevoel van voldoening en vrijheid geven!

© foto Martijn Gijsbertsen