Illustrator

Margot Holtman

Illustrator Margot Holtman, geboren op Valentijnsdag in 1984, getogen in Amsterdam. Naast haar opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie, waar ze in 2011 afstudeert in de richting Audiovisueel, behaalt ze haar minor in Illustratie aan de Pratt University in New York (Verenigde Staten).

In de periode die volgt maakt ze deel uit van verschillende residencies, onder andere in New York, op Madeira (Portugal) en Leipzig (Duitsland). Daarnaast maakt ze commercieel werk, waaronder illustraties voor een kinderkledinglijn voor WE Fashion. Ook exposeert ze, in New York bij de Poetry Club, in Amsterdam bij galerie Vriend van Bavinck en in 2022 bij restaurant en cultuurhutspot Pllek. In 2019 verschijnt de poeziëbundel Langs de Lange Lindelaan (Prometheus) van Arie en Romy Boomsma. Deze bundel, samengesteld voor kinderen en hun ouders, bruist van de illustraties waarin dieren een grote rol spelen. En dieren en de natuur, dat zijn twee van Margots favoriete onderwerpen.

Vanuit haar ervaring als chef-kok zijn illustraties die over eten, drinken en food culture gaan, een andere grote liefde.Sinds 2021 verschijnen haar illustraties wekelijks in De Volkskrant. Samen met bioloog en journalist Caspar Janssen maakt ze de rubriek De Aard van het Beestje, die nu zijn tweede jaargang in gaat. In magazines als Mystical Milesen Tummy magazine verschijnen ook regelmatig bijdragen van haar hand.

Margot Holtman woont met haar Portugese terriër Bonnie in Amsterdam, en op een steenworp afstand van haar vriendin Niki.