illustrator, grafisch ontwerper & typograaf

Marenthe

Marenthe studeerde cum laude af in 1994 aan de Kunstacademie in België, richting grafisch ontwerp en illustratie. Ze is al meer dan 20 jaar werkzaam als illustrator en ontwerper en werkte voor vele bekende opdrachtgevers, waaronder Flow Magazine, Elle Magazine, Post NL, C&A, Kinderboekenmuseum, de Nederlandse Opera, Philips, Hallmark en Succes agenda.

Marenthe’s werk is wereldwijd erkend. Ze won prestigieuze internationale prijzen in Europa, New York en Tokyo. In 2016 won ze de Global Talent Search van Lilla Rogers Studio, die haar belangen in Amerika vertegenwoordigt.

De wereld van Marenthe is een wonderlijke wereld. Een plek vol fascinerende beelden en spannende typografieën. Zij heeft de speelse, eclectische wereld die ze als kind ontdekte weten te behouden.

Illustraties van Marenthe zijn overal terug te vinden: tijdschriften, postzegels, servies, boekomslagen, wenskaarten, tijdschriften, plattegrond, stationary en nog veel meer.

Marenthe woont en werkt in Den Haag. Ze houdt van yoga, meditatie, good veggie food, de maan, egels, Roodje (haar kat), Engelse boeken en schrijven. Over haar techniek zegt zij: “Ik werk veel met acryl gouache van Holbein (uit Japan, daar ben ik verslaafd aan, zo fijn istie). Ook veel met aquarelverf van Winsor & Newton. Soms met zwart wit inktpen en tot voor kort deed ik alles met gouache. Ik ben ook verslaafd aan papier, zoals de tekenblokken van Daler & Rowney.

© foto Petra van Vliet